Пилешка супа - Нинка БГ.

Здравейте, това е моята рецепта за пилешка супа. Вкъщи не сме много по супите, така че не ги приготвям много често. Честно казано за първи път приготвям пилешка супа, резултатът беше уаау. Изобщо не очаквах да ми се получи тоолкова вкусна. Наложи ми се да я приготвя, тъй като годеникът ми хвана настинка. До сега не си спомням да е боледувал, така че исках да се погрижа за него възможно най- добре.

Бързо изтичах до магазина и накупувах сушени чайове, плодове, лимони, сок от бъз и продуктите за пилешката супа, разбира се. Поисках и някои съвети от майка си по телефона. Тя готви прекрасно, но “ Мамо, мисля, че надминах твоята пилешка супа“.

След тази супа, на следващия ден я приготвих и втори път. Моят годеник си я поръча, а аз съм щастлива, когато той е наяден и най-важното му е вкусно.

Видео:

Това е пълната рецепта за моята пилешка супа:

Необходими продукти за 6 порции:

– 3-4 големи картофа

– 1 горно пилешко бутче

– 2 „гнезда“ фиде

– 1 морков

– 1 кромид/лук

– 4 с.л. олио

– 1 ч.л. червен пипер

– 3 ч.л. сол

За застройката:

– 2 яйца

– 1/2 кофичка кисело мляко

– 1 пълна с. л. брашно

Рецепта за Пилешка Супа – Начин на приготвяне:

Преди да сложите пилешкото бутче да се вари, отстранете кожата и го измийте много добре. (Целта е да се махне ако има остатъчна кръв по месото, за да можете да приготвите супата в бульона от пилешкото месо. Ако има неизмита кръв по бутчето, трябва да го сварите и после да го преместите в супата с друга вода).

Пълните голяма тенджера с вода и слагате да се свари месото, като добавяте и 1ч.л. сол. Ще се образува бяла пяна при варенето – отстранете я. Нужни са около 20 минути, за да се свари пилешкото месо. Може да проверите с виличка, готово е, когато месото се отделя лесно от костите.

Докато бутчето се вари си пригответе картофите, като ги нарежете на дребно. Ще ги сложите в супата по-късно, оставете ги настрана и преминете към зеленчуците.

Нарежете кромида/лука и моркова на малки кубчета. Аз използвах чопър, за да са възможно най-дребно нарязани, тъй-като годеникът ми не ги обича много много в ястията.

Извадете свареното бутче от тенджерата и го сложете в гевгир, оставете го настрана да изстине, за да го обезкостите по-късно.

На мястото на бутчето в тенджерата с бульона добавете кромида/лука и моркова. Оставете ги да поврят 5 минути и добавете и предварително нарязаните картофи. (През цялото приготвяне на супата при преценка може да доливате вода в тенджерето допълнително, тъй като тя извира по време на готвенето).

Веднага след картофите сложете и олиото (4с.л.), червения пипер (1ч.л.) и солта (2ч.л.). Оставете да поври 20 минути.

Докато супата се вари, обезкостете пилешкото бутче, като го накъсате на дребно.

След като са изтекли 20-те минути добавете фидето, натрошавайки го. Оставете да поври 2-3 минути и добавете накъсаното пилешко месо. Оставетесупата да се вари и пригответе застройката.

За застройката:

В друга тенджера разбийте 2 яйца с половин кофичка кисело мляко. Разбийте ги и добавете 1 с.л брашно. Разбъркайте с тела за бъркане и сложете тенджерата на слаб огън, докато забълбука. След това добавете чорбичка от супата и разбъркайте. Прехвърлете застройката в супата на тънка струя.

Супата е готова, свалете я от котлона. Нарежете магданоз на вкус.

Може да подправите порцията си и с лимон на вкус.

Да Ви е вкусно!

Facebook
Email
Print
Нинка БГ

Нинка БГ

Нинка споделя полезни съвети, свързани със Сватба, Бременност, Отглеждане и Рецепти.

Коментирай

Необикновен Разделител - Нинка БГ.
Необикновен Разделител - Нинка БГ.

За мен

Добре дошли в моя свят! Аз съм Нинка и споделям полезни съвети свързани със Сватба, Бременност, Отглеждане и Рецепти - Нинка БГ

Добре дошли в моя свят! Аз съм Нинка и споделям полезни съвети свързани със Сватба, Бременност, Отглеждане и Рецепти.

Необикновен Разделител - Нинка БГ.

Вземи безплатно!

"10-те неща, които всяка майка трябва да знае"

Необикновен Разделител - Нинка БГ.

Скорошни публикации

Пилешка супа - Нинка БГ.
Рецепти

Рецепта за пилешка супа

Здравейте, това е моята рецепта за пилешка супа. Вкъщи не сме много по супите, така че не ги приготвям много често. Честно казано за първи

Към поста
Необикновен Разделител - Нинка БГ.

Социални Мрежи

Необикновен Разделител - Нинка БГ.
Close Menu